“A zsenialitás 1 százalékban inspirációból és 99 százalékban kávéból fakad.”

Nem véletlen, hogy reneszánszkorukat élik a kávézók, hiszen a fárasztó munkás-tanulós hétköznapok után jó egy kicsit leállni a pörgéssel és feltöltődni a barátaink társaságában egy jó kávé vagy forrócsoki mellett. Igaz, hogy otthon is szuperhangulatosan lehet dumapartit tartani, de a hidegben kevesebb lehetőségünk van a kimozdulásra, ezért inkább a várost szoktam választani ebben az időszakban.

Sorra nyílnak az újnál újabb kávézók, mégis szinte mindig zsúfoltak. A tömeg zajjal jár. Ha mindenki halkan beszélne, úgyis összeadódnának a hangok és kész hangkáosz alakulna ki (gondoljunk az osztálytermünkre ). Emellett megy a zene és a kávéőrlő-főző masina.

A hallókészülékek pedig köztudottan (ha eddig nem is volt az, igyekszünk azzá tenni 😉 ) felerősítik a háttérzajokat a beszédértés hátrányára.

Menők a sötét helyek is, amit fényekkel, gyertyákkal varázsolnak hangulatossá. Hallássérültként nem szívesen járunk sötét helyekre mivel, ahogy sötétben nem lehet olvasni, úgy szájról sem. 😀 (Gyerekkoromban viszont voltunk egy kávézóban, ahol a „lámpa” a plafonra vetített égbolt és az asztali gyertyák voltak és csak olyannyira volt sötét, hogy még tudtam kommunikálni. Sajnos mára bezárt. 🙁  )

Nem egy kávézóban tapasztaltam már, hogy mikor kicsi helyen sok ember volt, és a hidegből a gőztől (is) párás légtérbe léptem, akkor a készülékem megadta magát, “siketté” váltam és egész idő alatt próbáltam a csövet olyan pózba tartani, hogy visszajöjjön a hang.

Az se tántorítson el minket, ha csak ilyen kávézók vannak a közelünkben, hiszen van egy két trükk, amivel élvezhetővé válik a kávézás. 😉 Például ha a kávéőrlőtől messzebb foglalunk asztalt, máris sokkal nyugodtabban tudunk beszélgetni. Illetve ha valami kis sarokban, galérián vagy eldugott helyen húzódunk meg a zsivaj elől, akkor is kellemesebb lesz a társalgás.

Létezik nagyothallóbarát kávézó is? Igen! Határozottan!! Szerencsére vannak nagyon stílusos, vagány kávézók, ahol nagyon finom kávét, forrócsokit kaphatunk, mégis csendes hely.

Jöjjenek Debrecen „nagyothallóbarát” kávézói!

VINTAGE WORLD Cafe &Shop –a harmónia szigete

Nagyon stílusos hely kedves kiszolgálással és mennyei ízekkel! Mikor én voltam mindig nyugodtan tudtunk beszélgetni. Nem volt bömbölő zene, sem egyéb ricsaj, tényleg mintha a harmónia szigetén lettünk volna. Mellesleg gyönyörű virágokat és egyéb vintage stílusú kiegészítőket is beszerezhetünk. 🙂

Forrás: Vintage world facebook oldala

 CAFE FREI, Libri

Bár a könyvesbolt nem könyvtár, valahogy mégis az a suttogós feeling hatja át az étert.  Szintén kevés a zavaró tényező, így nyugodtan tudtunk figyelni a kommunikációra. Ráadásul a világ minden tájáról lehet kipróbálni a kávé különlegességeket, így mindig más világba kóstolhatunk. 🙂

Forrás: Cafe Frei Libri facebook oldala

VOLT EGYSZER

Nagyon pici hely, és szinte mindig sokan vannak, annyira bele vannak bolondulva az emberek. Tényleg nagyon fincsi a forrócsokijuk, de ha a kicsit halkabbra vennék a zenét és akad hely a galérián a sarokban, akkor nyert ügyünk van. A sokból egyszer volt ilyen. Remélem, hogy még lesz!  😀

Forrás: debrecen.hu

Ez nem egy szponzorált hirdetés, csupán a saját tapasztalataimat osztottam meg Veletek! A lista bővíthető! Sőt, küldjétek el Ti is a bevált kávézóitokat a lakhelyetekről, hogy elkészíthessem Magyarország nagyothallóbarát kávézóinak térképét, amit megmutatok Nektek, ha elkészült! 😉

2018-03-28T14:31:28+00:00