Létezik egy Hear Clear Pro 2 néven futó hallókészülék, amit előszeretettel reklámoznak csodakészülékként. A hirdetések állítása szerint MINDEN hallássérülésre jó, BÁRMILYEN hallássérülés esetén visszahozza a TERMÉSZETES hallást. Ne dőlj be neki, jó? Egész pontosan erről a hirdetésről van szó: KATT!

A hirdetés több sebből vérzik:

  • Az önmagát szakembernek tituláló Listóczky Róbert, aki 15 éve foglalkozik a témával, nem létezik, nincs rá találat az interneten, pedig egy 15 éves szakmai múltnak kellene, hogy nyoma legyen.
  • Nem létezik olyan, hogy egy hallókészülék mindenkinek jó, hiszen tudjátok, hogy egy jó hallókészüléket próbálni kell, állítgatni kell, de ami még fontosabb: mindenkinek más hallókészülék válik be!
  • Nem véletlenül olcsó a készülék, hiszen egy jó minőségű hallókészüléknek azért van ára, ezt ti is jól tudjátok. Olcsó húsnak pedig híg a leve!
  • Folyamatos akciók vannak, és folyton azzal riogatnak, hogy MA LEJÁR AZ AKCIÓ. Nem, az akciójuk sohasem jár le, pont az a taktikájuk, hogy nyomást gyakorolnak rád, hogy gyorsan megvedd, nehogy lemaradj az akcióról.
  • Mindig pörög az oldal, azt mutatja, hogy rengetegen éppen most vásároltak a termékből. Ez kamu, számítógépes program dobálja fel automatikusan a kitalált neveket és adatokat, hogy azt hidd, jó a termék.
  • Nagyon valószínű, hogy a cég egy kínai bolhapiac oldalról rendeli ezt a terméket, jóval olcsóbban, és drágábban adja el, így szerez bevételt. Nézd csak, itt megtalálható a hallókészülék!
  • Noha az oldal előszeretettel hangsúlyozza, hogy visszaküldheted a terméket, ha nem jó, és visszakapod a pénzed, ez nem fog megtörténni. A cím gyakorlatilag nem létezik, és vissza fog jönni a panaszleveled.
  • A hirdetésben szereplő képek mind az internetről lettek lelopva. Az egyik véleményező nő képe például, aki természetesen borzasztóan elégedett a termékkel, innen van! A vélemények előre meg lettek írva, hogy úgy tűnjön, a termék tényleg jó.

De nem az!

Ezt pedig onnan tudjuk, hogy rengetegen bedőltek, megvették, majd megbánták. A hirdetés már felkerült a különböző kamuoldalak és kamutermékek listájára, ahol a pórul járt vásárlók véleményeit is olvashatjátok, amelyek persze, sokkal valósághűbbek, létező személyek, révén, hogy saját facebook adatlapjuk is van. Íme néhány tapasztalat tőlük:

,,Két alkalommal használtam. Először jónak tűnt, de ezután már a töltője nem működik, tehát az egész használhatatlan.”

,,Semmiféle kapcsolatot felvenni nem lehet az eladókkal.”

,,Én is megvettem a férjemnek, de semmi fejleményt nem vettünk még észre, félek, hogy jól beugrottunk. Próbáltam hívni telefonon, de még csak ki sem cseng, szerintem képtelenség lesz visszaküldeni, ha valakinek sikerült visszakapni az árát, írjon már legyenszives!”

,,Csatlakozom én is a hiszékeny vásárlók táborába. Tegnap vásároltam egy készüléket, anyukámnak. A készülék sajnos az ő hallás károsodására nagyon gyenge, nem hall vele. Szerettem volna én is visszaküldeni! A telefonszámon szép zene hallatszik, de senki nem veszi fel. Valaki már vissza kapta az árát? Hová fordulhatunk? Kihez? Rendőrség, NAV, Fogyasztóvédelmi felügyelőség…?”

Több véleményt ITT, ITTés ITT olvashattok!

A cikket írta: Puha Andrea