Márcsak két hét van a nyárból, de talán még egy kis kirándulás beleférhet. A SINOSZ-igazolvány felmutatásával egyes helyeken (állatkertek, múzeumok, kastélyok, fürdők…) kedvezményes vagy akár ingyenes belépésre van lehetőség az ország különböző pontjain. Ezekből a lehetőségekből mutatok be néhányat.  Tudjátok, az utazást (vonat, távolsági busz)  ti és egy kísérőtök 90%-os kedvezménnyel, a helyi járatokat pedig ingyen vehetitek igénybe, belföldön!

Nézzük akkor mi közül válogathatunk! 😉

GYULA

Forrás: gyulavara.hu

A Békés megyei város öröksége a több mint 600 éves, Közép-Európa egyetlen épen maradt gótikus sík vidéki téglavára, a gyulai vár. De a város büszkélkedhet az Almásy-kastéllyal is, ahova 1807-ben I. Ferenc és lánya, Mária Ludovika (Napóleon francia császár későbbi felesége), 1857-ben Ferenc József császár feleségével, Erzsébettel, majd 1876-ban egyedül járt a gyulai kastélyban.

Ha te sem szeretnél kimaradni, jó hírem van, mert a fogyatékkal élő személyek díjmentesen látogathatják az Almásy-kastélyt és a Vármúzeumot is.

A programokról a  http://www.gyulaikastely.hu/ és a http://gyulavara.hu honlapokon tájékozódhattok.

forrás: Almásy-kastély Facebook oldala

SZENTENDRE

A Duna partján fekvő mediterrán hangulatú Szentendre Magyarország egyik legbájosabb kisvárosa. Nem véletlen árasztják el a macskaköves utcákat a pasztellszínű barokk házikókat, Duna-parti sétányt és a kiülős teraszokat kedvelő turisták. De nagy népszerűségnek örvend a Skanzen (másnéven Szabadtéri Néprajzi Múzeum) is.

A SINOSZ-kártya tulajdonosok és 1 fő kísérőjük ingyenesen látogathatják.

Augusztus 20-án mindenki számára ingyenes a belépés, így szuper családi program lehet, bár óriási tömegre lehet számítani!

Részletek a http://skanzen.hu/hu oldalon.

Forrás: skanzen.hu

MISKOLC

Észak-Magyarország legnagyobb városa számos kedvezményes lehetőséget kínál a SINOSZ-kártyával rendelkezőknek. A Miskolci Állatkert és Kultúrparkbot 450 Ft/fős áron látogathatjuk, a Miskolctapolca Barlangfürdőbe 2650 Ft-os időkorlát nélküli SINOSZ belépőjegyet vásárolhatunk érvényes SINOSZ-kártya felmutatásával.

Forrás: barangfurdo.hu

A Miskolctapolcai Strandra SINOSZ wellness* belépő vásárolható 1960 Ft-ért érvényes SINOSZ-igazolvánnyal. Az ár tartalmazza a beltéri medencék és a szaunavilág használatát is. A Selyemréti Strandfürdőbe pedig 1330 Ft-ért válthatunk SINOSZ fürdőbelépőt, itt is az érvényes igazolvány bemutatásával.

A fürdőzés mellett a közeli Lillafüredi Erdei Vasútra (kisvonatra) a fogyatékossági támogatásban részesülő személy + 1 fő kísérője támogatott napijegyet válthat, melynek ára 400 Ft.

További információk a http://miskolczoo.hu/, www.miskolctapolcaistrand.hu/, http://barlangfurdo.hu/, http://selyemretifurdo.hu/oldalokon.

EGER

Eger városát sem kell bemutatnom. A mindenki által ismert,  hősies történelmi múlttal rendelkező, gyönyörű városban is könnyű eltölteni egy napot. A Vármúzeumot és kiállításait díjmentesen látogathatják a fogyatékkal élő személyek és egy fő kísérőjük, a kedvezményre való jogosultságot természetesen igazolni kell. Augusztus 20-án bárki számára ingyenesen látogathatók. A vár előtt vagy után az Érseki Palotába is díjtalan belépésre vagytok jogosultak és 1 kísérőtök is az igazolvány felmutatásával.

Részletek még az www.egriersekipalota.hu  és  a http://www.egrivar.hu honlapokon.

Forrás: egrivar.hu

BUDAPEST

Természetesen a fővárosban is sok lehetőség adódik a kikapcsolódásra. Íme néhány:

  • Sziklakórház Atombunker Múzeum

Részt vennél egy kalandos időutazáson? Érdekel a II. világháború, az 1956-os forradalom és a hidegháború történései? A Budai Vár alatt betekintést nyerhetnek a Sziklakórház látogatói a német harcálláspont mindennapjaiba, a hidegháborús atombunkerbe, 1940-1980-as évek közötti időszakot bemutató orvosi eszközkiállításba.

Augusztus 31-ig pedig megtekinthető a Hirosima-Nagaszaki Atombomba kiállítás melyeken olyan eredeti tárgyak is megnézhetőek, melyek az 1945-ös hirosimai és nagaszaki atomtámadás következtében megégve, megrongálódva maradtak meg. A tárlat első fele a második világháborús hadikórházat, második fele az atombomba kiállítást mutatja be.

Az igazolvány felmutatásával a belépés ezekre az izgalmas kiállításokra díjmentes (1 fő kísérőnek is).

A múzeum népszerűségét mutatja, hogy az augusztus 20-ai ingyenes programjukra való jelentkezés rögtön betelt, már nem lehet jelentkezni.

További információk: http://www.sziklakorhaz.eu/hu

Forrás: kirandulastervezo.hu

  • Várkert bazár

Vidéki lányként a Budai vár a kedvenc helyem a fővárosban, szóval volt boldogság mikor megtudtam, hogy a Várkert bazárba érvényes SINOSZ tagsági igazolvánnyal díjtalan a kiállítások látogatása és a velünk érkező 1 fő kísérőnk számára is. Vigyázat! 🙂 A koncertekre és egyéb eseményekre nem vonatkozik a díjmentesség!

Részletek a honlapon: https://www.varkertbazar.hu/

  • Csodák Palotája

Egyedülálló, interaktív kiállítás, ahol a tudományos jelenségek szórakoztatóvá, a fizika pedig érthetővé válik.

Érvényes SINOSZ-igazolvánnyal rendelkező személyek 1000 Ft-os jelképes jeggyel látogathatják a kiállítást és egy kísérőt ingyenesen vihetnek magunkkal.

További információk: https://www.csopa.hu/ oldalon.

  • Fővárosi Állat- és Növénykert

A világ egyik legrégebbi állatkertje augusztus 9-én 152 éve nyitotta meg kapuit. Azóta már számos fejlesztésen keresztül ment, és ma már több mint 1000 faj látható. SINOSZ-kártya felmutatásával Kedvezményes partnerjegy váltható magunk és 1 kísérőnk számára 800,-Ft/fős áron.

Az állatkerti belépőjegyek érvényesek a Holnemvolt Várba, a Varázshegybe, a Pálmaházba és az Akváriumba is.

A programokról a http://www.zoobudapest.com/ -on olvashattok.

Forrás: gyermekprogramajanlo.hu

A lista természetesen nem teljes körű. A SINOSZ oldalán megnézhetitek a további lehetőségeket! 😉

Ha tudtok még helyeket, ahova a SINOSZ igazolvány felmutatásával kedvezményeket vehetünk igénybe, írjátok meg kommentben, vagy üzenetben!

Kellemes kirándulást és nyárlevezetést nektek, az igazolványt pedig ne hagyjátok otthon! 🙂

A cikket készítette: Kajtár Dóri