Szia József! Március 30-án volt egy jótékonysági rendezvény, többek között a Te jóvoltából. Mesélnél egy kicsit róla az olvasóknak? 

A labdarúgás gyerekkorom óta az életem része. A közösség kovácsoló ereje vitathatatlan. 11 évvel ezelőtt ez a megtapasztalás hozta a gondolatot, hogy szeretném a labdarúgást népszerűsíteni és ezzel összefogni a fiatalokat. Ennek eredménye az első, 2008-ban megrendezett téli és nyári kupa lett. Ekkor még csak a barátok rúgták a bőrt, azonban a rendezvény hamar kinőtte magát. 2010-ben már 32 csapat versengett a két naposra kerekedett nyári tornán, mely létszám azóta is megmaradt. A téli kupákon 16 csapat játszik, azonban itt is lenne igény a bővítésre, viszont a helyi adottságok nem teszik lehetővé a növekedést. 2013-tól baráti társaságok és magánemberek foci kupájává vált a rendezvény, ahol természetesen a mai napig képviseltetik magukat a régi céges csapatok tagjai is.

Kik és milyen célból szervezték meg?   

A foci kupa szervezési feladatait én intézem. Minden rendezvény karitatív célokat is képvisel a játék örömén túl.

Alapítványoknak, szervezeteknek segítünk a sportnapon termékértékesítési lehetőséggel, pénzbeli adományokkal illetve a támogatottakkal közös programok segítik az érzékenyítést.

Ezen a rendezvényen a Csalogány Óvoda gyerekeivel voltak interaktív programok, továbbá az adminisztrációt idén is a Vakok Állami Intézetének kollégái végzik.

Hogyan érezték a résztvevők magukat? 

A csapatok visszajelzései alapján elmondható, hogy a résztvevők szeretik ezt a rendezvényt. Most is 16 csapattal zajlott a torna, melyből az egyik az SSC Spartacus volt. Az érzékenyítő sorverseny a Csalogány Óvoda gyerekeivel jól sikerült, a focisták és a gyerekek is élvezték a közös játékot.

Mikor lesz a következő alkalom? 

A Stil Philanthropy rendezvénysorozatnak immár 11 éves hagyománya van az évi két kupával. A következő sportnap 2019. július 27.-én lesz Tihanyban.

Köszönjük szépen és további sok sikert kívánunk nektek!

Kajtár Dóri