Karácsonyi bevásárló körút

Múlt héten a Fekete Péntekkel (Black Friday) beindult a karácsonyi vásárlási láz.  Az ajándékozás szuperjó dolog, felemelő érzés adni. 🙂 De vannak emberek, akik megfeledkeznek a legfontosabbról, a szeretetről, és a boltokban képesek akár egymásnak is esni egy (akciós) termékért…

A karácsonyi bevásárlás számunkra egy akadálypálya (másoknak is, de nekünk még inkább). A tömeg, a kapkodás, a rohanás,  a türelmetlen vásárlók és az érthetetlen eladók megfűszerezve ricsajjal, zsivajjal és bömbölő zenével. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem amúgy is lefárasztanak a bevásárlóközpontban töltött órák.  És ha ráadásul az utolsó pillanatban akarunk mindent beszerezni, az kész őrületté válik.

Előfordult már veletek, hogy hátulról szóltak nektek, de nem hallottatok? Ha nem böknek meg, akkor ki sem derül, hogy nem vagyunk mi hülyék, csak nem hallunk jól.  Mikor ekkora tömeg van, a nagy tolongás közepette sose tudom eldönteni, hogy most tényleg akarnak mondani valamit (pl. elhagytam a sálamat) vagy csak a helyszűke miatt lökdösődünk, mint a heringek.

Tömegben

Ha eljutunk a kiválasztott üzletig és annyi szerencsénk (és türelmünk) van, hogy a kasszához érkezünk, akkor újabb kihívás előtt találjuk magunkat. Vannak nagyon figyelmes, kedves, segítőkész eladók, de sajnos vannak, akik rá se néznek a vásárlókra. Ebben az őrületben (pláne ami az utolsó napokban szokott lenni) megértem, hogy elfáradnak.

De ha maguk alá beszélnek,  ráadásul “lyn zrt szjjl” (olyan zárt szájjal), hogy semmit nem érteni belőle, akkor ne csodálkozzanak, hogy “feltartjuk” a többieket. A mögöttünk kígyózó sor pedig dühöng, hogy mit bénázunk ??! Hát kérem szépen ez, nem a mi hibánk.

Emlékeztek még Andi képére? Nagyon találó!

Na de ha végül sikerül megvenni, amit szerettünk volna, akkor irány a következő üzlet és a körforgás  kezdődhet elölről. 😀

Teljesen megértem, hogyha kiszeretnétek hagyni ezt a „tortúrát”. Van erre is lehetőség. Vannak olyan boltok, ahol nincsenek annyian, mint a bevásárlóközpontokban. Illetve már internetről sem olyan bonyolult rendelni, viszont a szállítási idő miatt azt érdemes időben elkezdeni. Emellett kézzel is nagyon kreatív, személyre szabott ajándékokat lehet készíteni. Fókuszáljunk magára az ünnepre, a családunkra. Élvezzük az egymással eltöltött időt, pihenjük ki az év fáradalmait! 🙂

Én utolsó pillanatban vásárlós vagyok, aki mindig megfogadja, hogy jövőre hamarabb elindulok a beszerző körutamra.  És most idén megpróbálom megvalósítani. Talán még van időm. Ti hogyan készültök az ajándékozásra?

A cikket írta: Kajtár Dóri

2018-03-28T14:31:28+00:00