Na, most már egy ideje tényleg nyár van! Olykor esőzésekkel megszakítva. Kicsit későn, de szinte már kánikulaként, a tavaszt kihagyva érkezett. Meglátszik a városokon a nyár érkezése.  Rengeteg program közül lehet válogatni. Ki a természetbe vagy éppen be a nagy hőség elől, mindenki tud az ízlésének megfelelő elfoglaltságot választani. Akik SINOSZ igazolvánnyal rendelkeznek, az alábbi helyekre ráadásul kedvezményesen vagy ingyen beléphetnek. 🙂 Amúgy amerre jártok érdemes megkérdezni, hogy elfogadják-e az igazolványt, mert az a tapasztalat, hogy vannak helyek, ahova nincs kiírva, mégis vannak kedvezményes belépők.

A korábbi kirándulós összeállítást megnézhetitek itt. Most pedig jöjjenek még olyan programok, helyek, ahol a SINOSZ igazolvánnyal jól járunk. Ezen kívül persze még sok hely van, ez csak egy kis ízelítő. 🙂

#1 Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája rendezvény lesz június 22.-én. A budapesti helyszíneken ingyenes a belépés a SINOSZ tagsági igazolvány felmutatásával, azonban karszalagot nem kapnak a fogyatékossággal élő résztvevők. A rendezvényhez csatlakozó vidéki múzeumok Múzeumok Éjszakája programjain sok helyen ugyancsak ingyenes a tagjaink részvétele. Erről az intézmények önállóan döntenek, ezért  nézzétek meg a honlapjukat, illetve érdeklődjetek közvetlenül a helyi szervezőktől. A rendezvény weboldalán a fővárosi és a vidéki múzeumok programjait is megtaláljátok.

#2 FEZEN zenei fesztivál

Székesfehérváron lesz újra Fezen fesztivál, 2019. július 24-27-ig. A fellépők között megtaláljátok többek között Majkát, Ákost, Horváth Tamást, Follow the flow-t, a Wellhello, az USNK, a Hallott Pénz vagy a Margaret Island együtteseket is.

A SINOSZ-kártya felmutatásával ingyenesen tudtok belépni, viszont a kísérőre itt nem vonatkozik.

#3 Anna Gyógy-, -termál és -élményfürdő, Szeged

A több mint 100 éves, szegedi Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő egy csodálatosan felújított műemléképületében kapott helyet.
A termál-, illetve a wellnessfürdő az épület két külön szárnyába tagolódik, szolgáltatásaik elkülönülnek, így igény szerint külön-külön, vagy  kombinált belépőjeggyel, egyben lehet igénybe venni azokat.
A megújult Anna Fürdő jobb szárnyában kapott helyet a termál részleg. Ez a szárny elsősorban a családok, baráti társaságok pihenését szolgálja. Gyógymedencéjében az Anna-kút elismert gyógyvize segít regenerálódni a megfelelő javallatok esetén, vagy egyszerűen csak kikapcsolódni. A gyógymedence mellett még számos élményelemekkel gazdagított medence, gyermekmedence és úszómedence, továbbá szauna is a vendégek rendelkezésére áll.
A fürdőépület bal szárnyában  helyezkedik el a wellnessfürdő. Az ide érvényes belépő megváltásával igénybe vehető az aromakabin, a gőzkabin, az élményzuhany, a finn szauna, az infraszauna, a bioszauna. A wellnessfürdőben az alábbi medencék állnak rendelkezésre: nagy élménymedence, merülő medencék, pezsgőágy medence és kis pezsgőmedence.
SINOSZ kártya tulajdonosai és 1 kísérőjük részére 50%-os kedvezményt biztosítanak a fürdő belépőjegyek és bérletek árából.
#4 Aggteleki- cseppkőbarlang
Nem annyira nektek találták ki a strandolást, fürdőzést? Vagy nem bírjátok a kánikulát? De szeretitek a túrázást és a természetet? Akkor az Aggteleki cseppkőbarlang túrái biztos tetszene nektek. 😀  A barlangban 5 különböző túraszakaszt járhatnak be az érdeklődők, melyek közül kétség kívül a Baradla-barlang a legismertebb. A barlang két különböző szakaszát bemutató aggteleki illetve jósvafői rövidtúra, valamint a vörös-tói középtúra mellett két kisebb barlang is látogatható, a Rákóczi- illetve a Vass Imre-barlangok, amelyek méltán nevezhetők a nemzeti park gyöngyszemének.
SINOSZ kártyával pedig nem kell belépő jegyet fizetnetek. További részletek a honlapon. 😉
Ti mondtátok: 🙂
Ugyan a honlapjukon nem találtam, de mondátok, hogy ezekre a gyönyörű helyekre bejutottatok a SINOSZ kártya bemutatásával:
– Festetics-kastély, Keszthely
– Hollókő vára
– Martonvásár Beethoven-parkja
– Visegrádi Vár

Ti tudtok még ingyenesen programokat? Ebben a melegben inkább megbújtok otthon, vagy végre mentek ki a szabadba? 😀