Tisztelt Gyártók!

Mi lenne, ha egyszer sikerülne olyan készüléket gyártani, ami nem tilt le, nincsen agyonprogramozva különböző funkciókkal, nem kell hozzá méregdrága kiegészítőket vásárolni, esetleg vízállóak, és ami a legnagyobb igény a természetes hangzás, és hallásélmény legalább 95%-ban.

  1. Egy halló nem tud hangosítani
  2. Egy halló nem kapcsolgat programok között
  3. Egy halló nem szűri a zajokat
  4. Egy hallónak szellőzik a füle

Nem sorolnám tovább.

A másik sajnálatos hiba, amit elkövetnek, az a korosztály. Önök szerint csak az időskorú emberek szorulnak hallókészülékre.

A katalógusaik, valamint szóróanyagaik alapján egyetlen egyszer sem találkoztam rajta fiatal, esetleg gyermek szereplővel. Ha csak az idős korosztályt célozzák, akkor ne erőltessék ránk, fiatalokra a termékeiket. Nekünk nem lesz jobb.

Attól, hogy Iphone kompatibilis, még nem lesz népszerű, Android kompatibilisről meg nem igen olvasni.  A funkciók leírása marketingfogásnak tökéletes, de olykor egy jól képzett orvos, vagy szakember sem tud rajtuk eligazodni. Mindegyikük mást kínál, de igazi, valós „szemüveg” élményt egyikük sem.

Gondoljuk csak végig: nincsen általános szabvány, csak az elemre. Az egyik hurok kiegészítőt, a másik már nem fogadja el, van TB támogatás 6 évre, de!

Nézzük meg a készülékek támogatott vételárát, ami igen magas. A rejtett költségek, amik a szervizelés, az elemek, a csövek, az illesztékek, szűrők, amire már nincsen támogatás. Erre kellene valami ésszerű megoldást találni.

Igaz kopó-fogyó eszköz, de egy járműben benne van, és külön nem fizettetik meg, valamint létezik hozzájuk gyári minőségű után gyártott termék sokkal kedvezőbb áron. Mit veszítenének a szabványok bevezetésével? Az elemeken kívül, legalább a tartozékokra, csövekre.

Egy hallássérült fiatal